[...] u misia nastapil spadek cukru we krwi, co moze byc juz spowodowane sama glukoza. Rano i tak go nie ma, wiec pojdzie to na odbudowe glikogenu. Pozniej posilkiem unormujesz poziom weglowodanow. Dla mnie glutamina ma uzasadnienie brana po treningu.Nawet jak stosuje sama glutamine w suplementacji, zawsze biore ja po treningu i przed snem:P. [...]
nie to jak zjiesz jablko to tez masz wysoki poziom cukru wszystko w organizmie jest zapodowane w formie glukozy nawet bialko i troche tluszczu(low-carb)
[...] żródła energii poza węglowodanami i tłuszczami może używac aminokwasy pochodzące z rozpadu białek mięśniowych, dzieje się tak najczęściej gdy wysiłek jest bardzo długi a poziom glikogenu nagle spadnie. Posiłek potreningowy jest nizbędny ponieważ dostarczenie po treningu porcji białka i węglowodanów pozwala na uzupełnienie zasobów [...]
[...] treningu to teraz skumalem ten rownomierny naplyw aminokwasow,a to info o tym,ze bialko po treningu stanie sie tylko forma pozyskania energii to wydaje mi sie,ze b.obnizony poziom cukru mimo zaaplikowania porcji glukozy w tak krotkim czasie i tak bialko bedzie chcial organizm na drodze neoglukoziny(czy jakos tam tak)zamienic w duzej mierze na [...]
[...] Gwałtowne odcięcie kalorii to jedna z najgorszych i najmniej skutecznych form odchudzania. Co prawda, możemy zaobserwować spadek wagi naszego ciała,ale w rzeczywistości poziom tłuszczu jest nie tylko ten sam co przed "kuracją"-może być nawet wyższy!Zdziwiona? Kalorie to żrodło energii dla naszego organizmu.Skoro organizm ich nie [...]
[...] z niacyną i kilkoma innymi aminokwasami tworzy czytnik tolerancji glukozy (GTF)Czytnik ten jest niezbędny dla prawidłowego funkcjonowania insuliny,hormonu regulującego poziom cukru,jak również białek i tłuszczów we krwi.Pośrednio więc poprzez insulinę chrom wpływa na prawidłowe utrzymanie metabolizmu cukrów i tłuszczów we krwi co sprzyja [...]
[...] napisalismy wyżej. Chciałbym powrócić do poczatkowego pytania.Tak jak pisałem nie używam Carbo ani Vitargo po treningu.Pisałem o łyżce dżemu do obiadu w celach podniesienia poziomu cukru po treningu. Czy musi być ten dżem bo rozumie że ma on wysoki IG i zastanawiałem się czy warzywami owocami mógłbym podnieśc poziom cukru z tym że wiadomo dżem [...]
[...] tłuszczu to najlepsze rozwiązanie o ile chce się ciała nabrac ;) RACJA A co do dżemu to wybieraj te słodzone fruktozą. Mają kalorii tyle co zwykłe dżemiki ale nie podnoszą poziomu cukru we krwi tak niebotycznie. POZIOM CUKRU (JESLI ILOSC WW JEST TAKA SAMA) BEDZIE TAKI SAM NIEZALEZNI OD TEGO CZYM JEST SLODZONY DZEM (I INNE PRODUKTY) BEDZIE TAKI [...]
Najważniejsze i najbardziej odpowiedzialne wydaje się zrobienie badań krwi i moczu. Zwróć proszę uwagę na poziom cukru i glukozy we krwi na czczo. Być może to kwestia witaminy D? O takim badaniu też możesz pomyśleć. Jak najbardziej może być to spowodowane Twoją dietą, ale nie jest to powiedziane na sto procent. W grę wchodzą również hormony. To [...]
A i jeszcze miałem zapytać. W czwartek idąc na operację, miałem już fajny niski poziom BF%, skóra już robiła się powoli "pergaminowa" a dzisiaj taki ze mnie jakiś flak, jakby zalany... Miałem mało węgli w diecie przez ostatni czas, dostałem kroplówkę glukozy, jadłem jeszcze mniej niż zwykle a tutaj takie dziwne uczucie... a może takie [...]
[...] więc, mimo, że się przyswoją, ulegną spaleniu. To czy posłużą do budowy mięśni, zależy od tego, czy będzie taka potrzeba i możliwość: uszkodzone włókna mięśniowe, większy poziom hormonów anabolicznych, androgennych. Aminokwasy rzeczywiście mają jakiś limit wchłaniania w jelitach, jest oz jednak znacznie większy niż te 30g/3h. Wiele osób też [...]
[...] LDL. jeżeli tak miałoby byćw moim wypadku, w co wątpię /przynajmniej ostatnio jest ok, choć to może są rzuty z okresu gdy nie było dobrze/, to jak temu zapobiec? są jakieś leki? To może genetycznie odziedziczyłeś wysoki poziom cholesterolu albo masz chorą wątrobę? Ogranicz spożycie tłuszczów zwierzęcych, jedz dużo warzyw i owoców.:-)
" Pyruvat - pirogronian (jako aktywny skladnik - trójweglowy ketokwas) to zwiazek, który nasila transport glukozy do komórek miesniowych zapewniajac wysokie stezenie glikogenu w miesniach, co zwieksza wytrzymalosc treningowa i umozliwiajac osiaganie lepszych wyników w dyscyplinach wytrzymalosciowych.Występuje w organizmie człowieka jako [...]
Dokładnie tak, badania niczego nie dowodzą, tylko tyle że w momencie badania był akurat niski poziom cukru. Na czczo to chyba zrozumiałe. Zresztą idź z tym do lekarza, tu nie forum medyczne. A spozywanie czegoś słodkiego nic nie da bo węglowodany proste co prawda krótkotrwale podnoszą stężenie glukozy we krwi lecz stężenie to spada po krótkim [...]
Tak, okres w ktorym watroba 'radzi sobie' z polowa dawki. JEsli tylko mialbym mozliwosc mierzyc we krwi poziom, to bym to robil. Bede mial (tylko nie wiem jeszcze kiedy) mozliwosc omiaru glukozy, wiec mozna sie bedzie bawic w troche innym kierunku. PS. Nie do konca prawda jest ze mozna wyzucia A z ECA, bo "nic nie daje". Musicie sami [...]
"dużo glukozy w xxl i miałem szybkie spadki ilości cukru we krwi" ...hmmm... skad wiesz, ze powodowalo to spadek il cukru we krwi? i czym skutkowal ten niski poziom? ...nie znam sie wiec pytam
[...] tępa spalania tłuszczu powodują przyspieszenie metabolizmu i spalanie większej ilości kalorii. To natomiast owocuje zmniejszeniem się tkanki tłuszczowej. Minusem jest wzrost poziomu spalania protein. Podczas gdy tłuszcz jest pozyskiwany z tkanki tłuszczowej, białka pozyskiwane są z mięśni. Jak to ma miejsce w przypadku wszystkich hormonów [...]
weglowodany pod kazda postacia, czy to glikogenu czy glukozy krazacej we krwii zmniejszaja lipolize /czasami nawet hamuja w 100%/ a aeroby wykonuje sie przeciez dla lipolizy.. nie widze sensu Twojej metody, no chyba, ze tak jak pisalem - ktos ma b. niski poziom tkanki tluszczowej
[...] to deaminacja aminokwasow i konwersja do glukozy, z kazeina podobny problem nie wystepuje. Badania na szczurach wykazaly ze kazeina w najwyzszym stopniu podwyzsza poziom IGF-1 w porownaniu z innymi czesto stosowanymi koncentratami bialkowymi. Miura, Y.; Kato, H.; Noguchi, T. (1992). "Effect of dietary proteins on insulin-like [...]